Olympisch Vredesconcert met Wannes Capelle - Koninklijke Harmonie Ypriana - Herwig Reynaert (UGent)

PANATHLON INTERNATIONAL en UNIVERSITEIT GENT

heten u van harte welkom op het

OLYMPISCH VREDESCONCERT

WANNES CAPPELLE

KONINKLIJKE HARMONIE YPRIANA

HERWIG REYNAERT (Universiteit Gent)

2020 is een Olympisch jaar. Exact honderd jaar geleden vonden de Spelen in Antwerpen plaats. De eerste spelen na de Eerste Wereldoorlog.

Atleten dromen ervan om ooit te kunnen deelnemen aan de Olympische spelen. Voor de Eerste Wereldoorlog was het niet anders. Sommigen zagen hun droom uitkomen. Velen hoopten er ook bij de geplande Olympische spelen in Berlijn in 1916 opnieuw bij te zijn. Het draaide echter anders uit. In plaats van sportief te wedijveren, weerklonk er militair wapengekletter. Heel wat Olympiërs sneuvelden. In dit Olympisch jaar willen we de waanzin van militaire conflicten duidelijk maken aan de hand van de verhalen van gesneuvelde Olympiërs.

Vrijdag 27 maart 2020 - Gent - UFO -  Sint-Pietersnieuwstraat 25 – 20u30

20u00 Deuren open

20u30 Concert

22u15 Receptie