Broodje Martinnovatie "Virtual Reality? For real!"

Inhoud:

In dit seminarie brengen we 2 praktijkverhalen van onderwijsinnovatieprojecten uitgevoerd in 2017 rond de integratie van virtual reality in het universitair onderwijs.

  • Dr. Amaury Frankl (Vakgroep Geografie) zal toelichting geven bij het onderwijsinnovatieproject "Leren uit Virtual Reality". Hij neemt jullie mee op het terrein en laat zien hoe we analytische vaardigheden van studenten kunnen verbeteren door hun het landschap in een virtuele omgeving te laten verkennen. Een praktijkvoorbeeld wordt toegelicht voor het begrijpen van landvormen in de Zwitserse Alpen door het gebruik van Google Earth VR, eigen opnames gemaakt met UAV’s en 360° terreinfoto’s. Van macroniveau maken we ook de sprong naar microniveau, en verkennen we de mogelijkheden om VR te gebruiken om interne structuren van materialen en biologische samples te begrijpen (in samenwerking met prof. dr. Veerle Cnudde en prof. dr. Matthieu Boone).
  • Dr. Karel Van Acoleyen (vakgroep Fysica en Sterrenkunde) zal dieper ingaan op het project "Captain Einstein: de relativiteitstheorie in virtual reality". Hij zal uitleggen hoe het project tot stand kwam en hoe het gebruikt wordt: als tool voor wetenschapspopularisatie en als middel om studenten verschillende concepten van de relativiteitstheorie bij te brengen.

Elk zal vanuit zijn ervaring de kansen en knelpunten schetsen bij het aanmaken en integreren van VR-content. Er wordt tevens dieper ingegaan op een aantal recente ontwikkelingen zoals: Google Expeditions, Google Earth VR,Youtube 3D-VR-360, Sketchfab. Er zal voldoende materiaal en tijd voorzien worden voor een individuele virtual reality ervaring. Aanwezige demo-materiaal: Samsung Gear VR, HTC Vive, Rico Theta SC 360° camera, cardboard VR brillen, stereoscoop,... 
Indien u ook een bijdrage wil leveren aan het seminarie geef ons dan gerust een seintje. 

Inschrijven?
Locatie
Wanneer?
Plaatsen
Campus Sterre, gebouw S2, 3-de verdieping, vergaderzaal 3.119/04/2018 12:00 - 13:30N\A

Bijkomende informatie

Wenst u een (gratis) broodje ?
Reacties op deze website: oc-ict@UGent.be
English | Print
inloggen