Lezing Klimaatverandering

What's new@Coupure

“Reken niet op hernieuwbare energie” – de feiten over klimaatverandering

Climate Response

Zal hernieuwbare energie ons klimaat redden? Is industrie niet de grote boosdoener in klimaatverandering? Waarom doen overheden niet méér? Kunnen individuen echt het verschil maken?

Dit zijn maar enkele van de vragen die vaak onbeantwoord blijven in de discussie rond klimaatverandering. Maar, zonder een duidelijk antwoord op deze vragen is het onmogelijk voor onze beschaving om juist te reageren op de gigantische uitdaging die klimaatverandering stelt, nu en in de nabije toekomst.

Climate Response wil jou in korte en duidelijke termen informeren over de belangrijkste feiten rond klimaatverandering en de weg naar oplossingen. We bezorgen je betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde informatie. Onze boodschap wordt ondersteund door enkele van de meest gerespecteerde milieu-professoren in de BeNeLux.

Onze kernleden hebben een achtergrond in (ingenieurs-)wetenschappen, milieutechnologie. Een van deze leden en spreker van vanavond, ir. Chaïm De Mulder, is een alumnus van deze faculteit en werkt momenteel hard aan zijn doctoraat rond de wiskundige modellering van afvalwaterzuiveringsinstallaties. Samen met collega ir. Marjolein Vanoppen zal hij de presentatie voorzien. Zij werkt momenteel rond het verduurzamen van de industriële watercyclus en heeft een hart voor wetenschapscommunicatie.

Waar: Campus Coupure, vergaderzaal Azalea - A0.1
Ontvangst: 19:00 uur
Start van de lezing: 19:30 uur
Na de lezing wordt de mogelijkheid geboden om bij te praten met een drankje.

Einde omstreeks 22:00 uur
Deelnameprijs:
gratis voor leden VBIG/ie-net, op vertoon van uw lidkaart
gratis voor studenten, op vertoon van uw studentenkaart
niet-leden betalen 5 euro aan de kassa ter plaatse
Inschrijven voor deze lezing is wenselijk, gezien het beperkt aantal plaatsen.

Campus Coupure30/04/2019 19:00 - 22:0010

Bent u lid van VBIG/ie-net?
Aantal personen
Namen van vergezellende personen en vermelding wel of niet lid
Bent u student?